Fagycsap beszerelése, cseréje, javítása Budapesten és környékén

Fagycsap beszerelése, cseréje, javítása Budapesten és környékén

Aki kertes házban nevelkedett, vagy ilyenben él, az pontosan tudja, mekkora segítséget jelent a növénygondozásban, munkálatokban egy kerti csap.

Nem kell vödörrel, kannával a házba szaladgálni, egyszerűen csak rácsatlakoztatjuk a slagot a csapra, és máris öntözhetjük gyepünket, növényeinket, moshatunk autót, stb.

Csakhogy a kerti csapoknak van egy hatalmas hátránya is: a téli időszakban a fagy miatt fokozott kockázatot jelentenek, főleg, ha nincs rajtuk a biztonság érdekében fagycsap.

De egy ilyen „berendezés” nem csak a kerti vízforráshoz szükséges, hanem az épület, tehát lakóház vagy egy nyaraló esetén is kiemelkedően fontos, ugyanis a fagyár óriási károkat tud okozni.

Ellenben egy fagycsap segítségével bármikor megelőzhetjük az ilyen eseteket, feltéve, ha megfelelően van telepítve.

Ha Te is vízszerelő szakembert keresel fagycsap telepítéshez, akkor nálunk a legjobb helyen jársz, csak annyi a dolgod, hogy felveszed velünk a kapcsolatot, és megbízol minket a munkával!

A hideg alattomos ellenség

Azt mindannyian megtanuljuk az iskolában, hogy a víz halmazállapot-változás közben a térfogatát is változtatja.

Magyarul a jég 9-11%-kal nagyobb térfogatú, mint a folyékony víz – emiatt lehetséges, hogy a fagy szét tud repeszteni akár acélból készült csöveket is.

Ha a cső tele van nyomás alatt lévő vízzel, ami megfagy, egyetlen éjszaka alatt is hatalmas repedések, hasadások jelenhetnek meg rajta, amiken keresztül az olvadás után akadálytalanul szökik el döbbenetes mennyiségű ivóvíz.

Ha ilyesmi történik, ráadásul nem észrevehető helyen, könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy a házban minimálisra csökkent a víznyomás, a vízóra pedig folyamatosan pörög, idővel akár több száz kárba veszett köbmétert is jelezve.

De olyan eset is előfordulhat, hogy fagycsap hiányában egy ilyen csőtörés miatt színültig megtelik vízzel a vízóraakna, vagy akár a pince is, hogy a távozó víz által kimosott házalapról ne is beszéljünk.

A legfontosabb fegyver a megelőzésben: a fagycsap

A legfontosabb fegyver a megelőzésben: a fagycsap

Ha be van iktatva egy fagycsap a rendszerbe, aminek segítségével bármikor elzárhatod az utánpótlást és víztelenítheted az épületet, kerti csapot, megóvva magadat a súlyos anyagi károktól.

Ám egyáltalán nem mindegy, hová és hogyan van az a bizonyos fagycsap beiktatva!

Ugyanis ha nincs elég mélyre, tehát legalább fél méter mélyre helyezve, ami a fagyhatár, egy tartós, erősebb hidegnél még mindig megvan a lehetősége annak, hogy a jég szétrepeszti a csövet.

Emellett fontos, hogy maga a csap megfelelően masszív legyen, illetve szakszerűen legyen beszerelve és tömítve, megelőzve ezzel a műszaki hibából adódó szivárgást – mivel, ha annak ellenére is közlekedik a víz, hogy a csap el van zárva, ugyanúgy megtörténik a baj.

Hívj minket, ha fagycsap beszereléshez keresel vízszerelőt!

Hiába a sok jó tanács, sokan így is elmulasztják a fagycsap beiktatását, ezzel kockáztatva a jelentős anyagi kárt, ami az ingatlanjukban keletkezhet.

Ne légy ilyen, előzd meg a bajt, és járj el okosan velünk!

Legyen szó akár új kerti csap kiépítéséről, akár egy ház vagy nyaraló fagycsapjának kicseréléséről, a mi vízszerelőink tapasztalatára és szakértelmére számíthatsz!

Hívj minket bizalommal Budapestről és környékéről, vagy kérj tőlünk visszahívást az adataid, elérhetőséged és a probléma megadásával!

Kérj visszahívást itt!