Akril kádak: az önfeledt fürdőzés rejtelmei

Akril kádak: az önfeledt fürdőzés rejtelmei

Egy fürdőszoba külleme meglehetősen sokat árul el a lakástulajdonos ízléséről: gondoljunk csak bele, mennyit dob egy ingatlan színvonalán egy igényesen kiválasztott csempe, vagy egy modern kialakítású zuhanyzó.

Van azonban egy olyan tartozéka a fürdőszobáknak, amelyet nem pusztán esztétikai, vagy praktikus célzattal szoktak elhelyezni: ez nem más, mint a fürdőkád.

Ha szeretnénk kipihenni egy idegileg megterhelő nap fáradalmait, vagy éppen valamilyen kitartó megfázással küzdünk, az egyik legjobb, amit tehetünk, hogy eltöltünk némi időt egy kád meleg vízben.

Amennyiben még nem része az otthonodnak egy kád – de már régóta szeretnél egyet beszerezni – több lehetőség közül is választhatsz: dönthetsz a hagyományos lemezkádak, vagy az öntöttvas „példányok” mellett, illetve elkötelezheted magad az olyan modern alternatíva iránt is, mint pl. az akril kád.

Ahhoz persze, hogy a számodra legmegfelelőbb kád mellett tedd le a voksod, érdemes tisztában lenned a három verzió alapvető tulajdonságaival és különbségeivel.

Az akril kád könnyű és rugalmas

Elsősorban az anyaga különbözteti meg az akril kádakat a hagyományos fürdőalkalmatosságoktól: olyan kemény műanyagból készülnek ugyanis, amely nemcsak a víz-, valamint a hőingadozás szeszélyeire rezisztens, hanem valamennyi vegyszerre is.

Ez igazán jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy semmiféle káros anyag nem oldódik ki belőlük használat során, amely veszélyeztethetné egészségünket.

A keménység szerencsére nem egyenlő a mozdíthatatlansággal: az akril kádak pont annyira rugalmasak, hogy remekül bírják pl. a szállítást, vagy a mindennapi használat terheléseit.

Végül, de nem utolsósorban pedig, jóval könnyebb, mint az acéllemezből, vagy öntöttvasból készült testvérei: így akkor sem kell pánikba esnünk, hogyha a tízedik emeletre kell felcipelnünk az új szerzeményt.

Ebben az esetben legfeljebb a lift hiánya gördíthet elénk néhány nehézkes akadályt.

Előny vagy hátrány? – Még többet az akril kádakról

Előny vagy hátrány? – Még többet az akril kádakról

Ami igazán kiemeli az akril kádakat hagyományos társai sorából, az voltaképpen nem más, mint a rendkívüli hőmegtartó adottsága.

Egy fémkádban ugyanis hiába szeretnénk hosszasan lubickolni: hőelvezető tulajdonsága miatt a víz sokkal hamarabb kihűlne, mint ahogy távozni terveztünk a fürdőszobából.

Az akril kádak esetében azonban a hőérzet miatt nem kell aggódnunk: kiváló hőszigetelő képességüknek köszönhetően sokáig melegen tartják számunkra a fürdővizet.

Minden előnye ellenére van néhány dolog, amire nem árt odafigyelned, hogyha akril káddal szeretnéd bővíteni otthonod.

Először is: mindenképpen tapasztalt szakembert igényel a beszerelési folyamat, máskülönben nehézségek adódhatnak a továbbiakban.

Másodszor: némi idő elteltével akár deformáció is jelentkezhet a hőingadozás miatt, nem is beszélve az anyagfáradás következtében esetlegesen kialakuló szakadásokról.

Ha pedig egyszer komolyabb probléma üti fel a fejét egy akril kádnál, akkor nincs mit tenni: a javítás nem opció, így kénytelenek leszünk beruházni egy új darabra.

Akril kádak beszereléséhez keress minket bizalommal!

Mindenképpen érdemes szakembereinkre bíznod újonnan vásárolt kádad beszerelését, így megelőzheted, hogy valami nem jól sikerül, például megsérül a kád, vagy a rossz bekötés miatt szivárgás alakul ki.

Vízszerelő szakembereink számtalan alkalommal bizonyítottak már, így nálad is el fogják tudni végezni a munkálatokat gyorsan és hatékonyan.

Keress minket bizalommal Budapestről és környékéről, és kerülj egy lépéssel közelebb álmaid fürdőszobájához!

Kérj visszahívást itt!