Kombi kazán beüzemelése, ellenőrzése és javítása a fővárosban és környékén

Kombi kazán beüzemelése, ellenőrzése és javítása a fővárosban és környékén

Lenyűgöző, hogy a látszólag egymáshoz nem illő dolgok milyen jó párost tudnak alkotni: gondoljunk csak pl. a ginre és a tonikra, a lekvárra és a mogyoróvajra, vagy bármilyen sósat és édeset kombináló ételre.

Persze az is előfordulhat, hogy nem élvezeti értéküket tekintve lesznek ínyünkre az ilyen furcsa párosok, hanem a hasznosság szempontjából.

A kombi kazán – ilyen alapon – éppen olyan, mint a gin tonik, csak éppen a keserű alkohol és a kellemes szénsavas ital ötvözése helyett a fűtés-, illetve a vízmelegítés funkcióit kombinálja.

Hogyha éppen lecserélni készülsz egykori kazánodat, akkor itt van néhány tudnivaló, amit érdemes számításba venned ahhoz, hogy a legjobb fűtő-, és / vagy melegítőkészülékre tegyél szert.

Miben működik másképp a kombi kazán, mint a szimpla kazánok?

A kazánokról általánosságban elmondható, hogy a fűtőanyag elégetésével melegítik fel a fűtési rendszerben fellelhető vizet, aminek már csak egy szivattyú keringetésén kell átesnie ahhoz, hogy a radiátorok végül leadhassák a víz hőjét, felmelegítve ezzel az adott szobát.

A kombi kazán működése voltaképpen semmiben sem tér el az imént leírtaktól, noha rendelkezik még egy ezen is túlmutató feladatkörrel: ugyanis nemcsak levegő, hanem víz felmelegítésére is kiválóan alkalmas.

Az pedig, hogy maradéktalanul képes ellátni mindkét rendeltetését, sajátos kialakításának köszönhető: az égéstér köré dupla rendszerben oldják meg a csőhálózat elvezetését, így lehetséges, hogy a készülék egyszerre fűteni is tud, valamint vizet melegíteni is.

Mindez azért is lehet különösen kedvező számunkra, mert így nem kell plusz költségekbe bocsátkoznunk, például egy bojler, vagy valamilyen egyéb vízmelegítő berendezés miatt.

A kombi kazán lehetséges meghibásodásai

A kombi kazán lehetséges meghibásodásai

Bár ez a kettős funkció rendkívül vonzónak tűnhet, éppen ez okozhatja számunkra a lehető legtöbb bonyodalmat is.

Úgy is mondhatnánk, hogy „egyszerre áldás és átok”: meghibásodás esetén ugyanis lehet, hogy mind a melegvíztől, mind pedig a fűtéstől el kell búcsúznunk egészen addig, amíg orvoslásra nem kerül a probléma.

Kombi kazánoknál – a többi kazánhoz hasonlóan – olyan gondok merülhetnek fel, mint pl:

  • a fúvóka-rendszer elkoszolódása
  • dugulás a gáz-és vízcsövekben egyaránt
  • vízkő okozta teljesítmény-csökkenés
  • vagy korrózió, amely hasznavehetetlenné teszi az alkatrészeket

Ahhoz, hogy elkerüljük az előbb felsorolt esetleges üzemzavart, tanácsos a fűtési szezon előtt szakemberrel átnézetni fűtési rendszerünk állapotát, valamint szükség esetén pedig kitisztíttatni azt.

Kombi kazánoddal kapcsolatos problémákkal fordulj hozzánk!

Valami nem stimmel kombi kazánoddal, és szeretnéd megjavíttatni, netán a lehetséges bajt szeretnéd megelőzni?

Ehhez nyugodtan felveheted a kapcsolatot velünk is: a sokéves szakmai múlttal rendelkező profi csapatunk biztosan tud neked segíteni, legyen szó egyszerű állapot-felmérésről, vagy akár kombi kazán beszereléséről!

Súlyosabb probléma esetén is bizalommal fordulhatsz hozzánk: vészhelyzetben igyekszünk minél rövidebb idő alatt kiérkezni hozzád, és elhárítani a veszélyt.

Csupán egy telefonhívásodba kerül, és máris segítünk neked, amiben csak tudunk!

Kérj visszahívást itt!