FÉG készülékek karbantartása, cseréje Budapesten és környékén

FÉG készülékek karbantartása, cseréje Budapesten és környékén

Kevés olyan ismert és patinás név van Magyarországon a vízmelegítésben, fűtésben, mint a FÉG.

Habár az eredeti vállalat már sok éve megszűnt, még mindig vannak háztartások, ahol FÉG készülék gondoskodik a meleg vízről és/vagy a fűtésről, hiszen egykoron elképesztően elterjedt és népszerű márka volt.

Talán éppen Te is egyike vagy azoknak, aki még mindig egy klasszikus, ilyen gyártmányú vízmelegítőt vagy konvektort használ, és szeretnéd ellenőriztetni, megjavíttatni!

Netán frissen vásároltál egy, a jogutód által készített új FÉG készüléket?

Bármi legyen is a helyzet, egyvalamit tudnod kell: a mi gázszerelői, gázkészülék szerelői tapasztalatunkra számíthatsz, lakj akár a fővárosban, akár annak vonzáskörzetében!

Hadd osszuk hát most meg Veled is, amit a FÉG készülékekről tudni érdemes, és miért mi vagyunk a legjobb választás, ha rátermett, hozzáértő szakemberekből álló csapatot keresel!

A FÉG hányattatott története röviden

A Fegyver- és Gépgyár jogelődjét több mint 130 éve alapították, és ahogy a neve is sugallja, legfőképpen fegyvergyártással foglalkozott.

1938-ban a Fegyvergyár és a Magyar Fém- és Lámpaárugyár egyesült, így jött létre a Fémáru-, Fegyver és Gépgyár Rt., ami a második világháborúban a hadsereg legfőbb fegyverellátója volt.

1943-ban a vállalatnak körülbelül 10 ezer dolgozója volt, vagyis igazi nagyvállalattá nőtte ki magát, ám a szövetséges bombázások több üzemet is elpusztítottak.

A háború után, 1965-től az üzem Fegyver- és Gázkészülékgyár néven folytatta pályafutását 1990-ig, amikor privatizálták és több szolgáltató- és kereskedelmi társasággá vált szét.

2008-ban, miután megvásárolta a jogelődöt, a VARA-FÉG újraindította a gázkészülékek gyártását, melyek immáron megfelelnek minden modern követelménynek.

Mi a helyzet a régi FÉG készülékekkel?

Mi a helyzet a régi FÉG készülékekkel?

A régi, tehát még a jogelőd által készített gázkészülékek mára már szinte kivétel nélkül elavulttá váltak, és nagyon nehéz, mondhatni, lehetetlen őket javítani.

Pedig a FÉG egykor igen elterjedt volt, hiszen gyakorlatilag monopolhelyzetben volt idehaza.

Gyártottak

  • vízmelegítőket,
  • gázkazánokat,
  • konvektorokat
  • és gázbojlereket is,

azonban, tekintve, hogy ezek gyártása rég megszűnt, a hozzájuk tartozó alkatrészek sem elérhetőek már.

Tehát ha nálad egy régi FÉG készülék romlott el, akkor mindenképpen számolj annak a lehetőségével, hogy a problémát csak a lecserélésével lehet megoldani.

Bizonyos javítások, karbantartások még talán elvégezhetőek, de sok jóra ne számíts.

Az új FÉG gázkészülékekkel más a helyzet

Ha a jelenlegi gyártó, tehát a VARA-FÉG által készített gázkészüléked van, akkor viszont nem akadály sem a karbantartás, sem a javítás!

Mivel hazai termékekről van szó, nem kell attól tartani, hogy ne lehetne hozzájuk pótalkatrészt beszerezni rövid időn belül, és így ismét úgy tudod majd használni, mint azelőtt.

Ránk természetesen számíthatsz, ha ilyen gázkészüléket szeretnél ellenőriztetni, javíttatni vagy beszereltetni, hiszen rutinos kollégáink a szakmájuk krémjét képezik.

Ritka az olyan eset, amivel nem tudunk mit kezdeni.

Keress minket bátran Budapestről vagy környékéről FÉG készülékeddel kapcsolatban!

Régi FÉG készüléked az utolsókat rúgja, és szeretnéd megnézetni valakivel, hátha lehet még rajta segíteni?

Vagy új gázkészülékedhez keresel rátermett szakembert, aki elvégzi rajta a szükséges munkálatokat?

Legyen bármi is a helyzet, hozzánk bizalommal fordulhatsz!

Hívj minket a hét bármely napján, vagy az adataid megadásával kérj tőlünk visszahívást!

Kérj visszahívást itt!