D-ÉG kazánod javításával keress minket Budapestről és környékéről

D-ÉG kazánod javításával keress minket Budapestről és környékéről

A D-ÉG egy olyan márkanév a hazai fűtéstechnikában, amit a legfiatalabbakon kívül valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Egykor az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb gyártó volt, a háztartások jelentős részében működött ilyen kazán, vízmelegítő.

Mivel régebben a gazdasági helyzet nem könnyítette meg az importálást, így a hazai gyártók, így a D-ÉG készülékei voltak elérhetőek – ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lettek volna jók!

Mi több, sok helyen még ma is D-ÉG kazánt használnak, mivel igen strapabíró és időtálló szerkezetek, azonban az idő ezek fölött is eljár, akár szeretnénk, akár nem.

Mi a teendő tehát olyankor, ha meghibásodik egy ilyen kazán?

Lehetséges még a javítás, vagy más utat kell választani?

Hadd segítsünk most Neked is ennek eldöntésében!

Sajnos a D-ÉG készülékek fölött lassan eljár az idő

Hiába működött D-ÉG kazánod kifogástalanul az első 20-30 évében, és hiába nem volt vele sok gond a következő 10-15-ben, a helyzet az, hogy ezek a készülékek lassan eljutnak oda, hogy javíthatatlanok lesznek.

Miért?

Egyrészt azért, mert ennyi idő alatt annyira elhasználódnak, hogy lassan jobban megérheti egy új berendezést vásárolni, mivel annyit kellene a régire költeni, hogy egyszerűen nem érné meg.

Egy vadonatúj kazánra váltásnál ne azt nézd, hogy mennyit kell kiadnod a vételárára, inkább azt, hogy újabb hosszú évekre megszabadulsz a problémáktól.

A másik hatalmas gond, ami miatt egy D-ÉG készülék meghibásodása esetén sor kerülhet a „halál időpontjának megállapítására”, az az alkatrészhiány.

Mivel régóta nem gyártják ezeket a gázkészülékeket, így pótalkatrész sem kapható hozzájuk, és hacsak nincs több használaton kívüli kazán nálad, nem valószínű, hogy be lehet szerezni a meghibásodott darabot.

Óriási szerencsével rá lehet lelni vastelepeken egy-egy példányra, de ezt senki se fogja vállalni neked.

Mitől romolhat el egy D-ÉG kazán akár végleg is?

Mitől romolhat el egy D-ÉG kazán akár végleg is?

Igazából pontosan ugyanazokból az okokból kifolyólag romolhat el akár javíthatóan, akár javíthatatlanul egy D-ÉG kazán, mint bármelyik másik.

Ezek leggyakrabban

  • a gázfúvókák elkoszolódása, eltömődése,
  • a gázadagolás szabályozhatatlanná válása,
  • a hőfokszabályozó elromlása,
  • az égéstér kiégése,
  • a rozsda miatt tönkrement alkatrészek,
  • vagy olyan elektronikus, illetve mechanikai hiba, ami miatt teljesítménycsökkenés, teljes leállás tapasztalható.

Azaz ha a készülékeden azt tapasztalod, hogy nem úgy működik, ahogyan kellene, netán már egyáltalán be sem kapcsol, akkor jó eséllyel ezek valamelyike a hiba.

Mint azt kiemeltük, ezek egy része még esetleg javítható lehet, de sajnos a legképzettebb gázkészülék szerelő sem varázsló, előfordulhat, hogy a berendezés már nem lesz javítható.

Ha D-ÉG készüléked meghibásodott, hozzánk még fordulhatsz!

Csodát tenni sajnos mi sem tudunk, de még mindig van rá esély, hogy a hiba nem akkora, hogy csak a készülékcsere oldhatja meg a problémádat.

Így, ha D-ÉG kazánoddal gond van, Budapestről és környékéről bármikor hívhatsz minket, és szakértő kollégáink kimennek hozzád felmérni a helyzetet.

Ha a gázkészülék javítható, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy újra működésre bírják, ám ha menthetetlen a dolog, azt is meg fogják mondani Neked.

Viszont a csere elvégzésében is maximálisan számíthatsz szakértelmünkre!

Keress hát minket bizalommal, vagy kérj visszahívást az adatlap kitöltésével akár már ma!

Kérj visszahívást itt!