WC dugulás elhárítása gyorsan és szakszerűen

WC dugulás elhárítása gyorsan és szakszerűen

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor reggel munkába igyekeznél, de a csúcsforgalom olyan dugót eredményez, hogy csak araszolva lehet haladni az utakon.

Legalább ennyire idegtépő – ha nem jobban – az, amikor a WC-használat után kell szembesülnöd egy ilyesféle torlódással.

Persze, egy országúti elakadásnál nem kell magunkat túlzottan megerőltetni a megoldáshoz: csupán várnunk kell, és a forgalom hamarosan eloszlik.

WC dugulás esetén ezt a fajta luxust sajnos nem engedhetjük meg magunknak: a probléma szakszerű segítségért kiált.

Eleve rettentően ijesztő, amikor a lehúzó gomb megnyomása után a vízszinttel együtt emelkedni kezd az, aminek eltűnnie kéne: ilyenkor szuperhősöket megszégyenítő bátorsággal ragadhatunk WC-pumpát, de az csak ideiglenesen lesz a segítségünkre.

Mi okozhatja az elakadást?

Mielőtt még bűnbánóan magunkat kezdenénk el hibáztatni, és próbálnánk visszapörgetni, hogy vajon mi kerülhetett a lefolyóba, ami miatt kialakult a dugulás, fontos leszögezni, hogy a WC sajnos rendeltetésszerű használattól is eldugulhat.

Persze, azért vannak olyan dolgok, amelyek szinte garantáltan torlódáshoz vezetnek: ilyen lehet pl. a tampon, a nagyobb mennyiségű testszőrzet, vagy valamilyen szilárdabb szerkezetű ételmaradék.

Ezek általában meggondolatlanságból kerülnek a lefolyóba, továbbá abból a tévhitből, mely szerint mindent, amit nem önthetünk a csapba, vagy nem dobhatunk a kukába, a WC-be érdemes hajítani.

A modern WC-k esetén nagyobb az esély a dugulásra

Mivel a mai WC-k kivezető csöve egy függőleges S-alakot ad ki, így sokkal több lehetőség adódik az esetleges dugulásokra: ugyanis minél kisebb az átmérő, annál bizonyosabb, hogy valamilyen elakadással kell majd megküzdenünk.

Ha már megtörtént a baj, akkor tanácsosabb, hogyha nem rontunk tovább a helyzeten: a különféle lefolyótisztítók, illetve duguláselhárító vegyszerek ugyanis olyannyira „bebetonozhatják” a dugulást, hogy a végén csak bontással lehet majd újra használhatóvá tenni.

Az pedig több, mint kellemetlen.

Mi a legjobb, amit tehetünk WC dugulás esetén?

Mi a legjobb, amit tehetünk WC dugulás esetén?

A legcélszerűbb egyébként megelőzésre törekedni, aminek a kivitelezése rendkívül egyszerű: nem juttatunk olyan tárgyakat, valamint szőrzetet a lefolyóba, ami nem oda való.

Ha már kialakult a dugulás, akkor hiába beszélünk elővigyázatosságról: vagy nekilátunk a már említett pumpálásnak, vagy pedig szakemberre bízzuk a hibaelhárítást.

Hogyha nincs kedved a saját erőddel nekilátni a torlódás megszüntetéséhez, illetve nem szeretnél uszodát varázsolni a fürdőszobádból, akkor nyugodtan fordulhatsz hozzánk.

A sokéves tapasztalattal rendelkező munkatársaink számára nem jelent gondot a dugulás okának feltárása: a speciális eszközökből álló felszerelésükkel könnyedén azonosítják a baj forrását, és már hozzá is látnak az eltüntetéséhez!

Vedd fel velünk bátran a kapcsolatot, hogyha egy eldugult WC keseríti meg a mindennapjaidat, és kollégáink rövid időn belül házhoz szállítják neked a megoldást!

Profi segítséggel hosszútávon búcsút mondhatsz az elzáródott lefolyóknak.

Kérj visszahívást itt!