Duguláselhárítás Vecsésen, Budapesten és Pest megyében

Duguláselhárítás Vecsésen, Budapesten és Pest megyében

Bizonyára veled is előfordult már, hogy mosogatás, zuhanyzás, vagy WC-használat közben azt vetted észre, hogy nem igazán akar távozni a lefolyóban az elhasznált víz.

Egy kis dugulás még nem a világvége, való igaz, azonban könnyen elfajulhat a helyzet, ha nem hívunk szakszerű segítséget.

Ami ugyanis kezdetben csak kisebb kellemetlenséget okoz, az rövid időn belül már a mindennapi ritmusunkat, valamint tisztálkodási szokásainkat is felboríthatja.

A katasztrófa elkerüléséhez persze nem árt, ha megismered azokat a jeleket, amik egyértelműen egy súlyos dugulás bekövetkeztét jelzik.

Ha az alábbi vészjósló tüneteket tapasztalod, hozzáértő kollégáink segítségére számíthatsz!

Hogyan és mitől alakul ki a dugulás?

A dugulás, azaz a lefolyócső elzáródása lehet egy lassú folyamat, illetve kialakulhat nagyon gyorsan is.

A folyamat sebessége valójában attól függ, minek „köszönhető” a dugulás.

Minden lefolyó más-más jellegű szennyvizet szállít, így mindegyik vezetéknek másfajta terhelést kell kiállnia háztartásunkban.

Ez meglepő lehet számodra, hiszen ki gondolná azt, hogy szennyvíz és szennyvíz között is van különbség?

Pedig sajnos így van, és a fürdőszobai, valamint a konyhai lefolyó más-más kémiai összetételű folyadékáramlásnak van kitéve.

  • A konyhai lefolyócsőnek értelemszerűen egy zsíros, sokszor ételmaradékokkal teli használt vizet kell elvezetnie, ami előszeretettel ragad fel a csőfalra, alattomosan, de biztosan akadályozva a víz útját.
  • A fürdőszoba esetén leginkább a hajszálaktól kell tartanunk, amelyek könnyedén gubancokká állnak össze, ezáltal pedig igencsak megnehezítik, hogy zavartalanul folyhasson le az elhasznált víz.
  • A WC-ről jobb, ha nem is beszélünk – itt aztán olyan dolgok távoznak, amelyeket a legkevésbé sem szeretnénk viszontlátni.

Óvintézkedések dugulás ellen

Óvintézkedések dugulás ellen

Összegyűjtöttünk neked néhány praktikát, amivel te is megelőzheted a dugulás kialakulását:

  • kivehető és tisztítható lefolyószűrők használata,
  • ételmaradékok eltávolítása a lefolyó közeléből,
  • zsíroldó hatású mosó-és mosogatószer alkalmazása,
  • lefolyószifon rendszeres tisztítása,
  • szilárd tárgyak (pl. vattakorong, textília stb.) távol tartása a WC-től.

Mindez korántsem jelenti azt, hogy ezek közül mindig mindet be kell tartanod ahhoz, hogy ne alakuljon ki dugulás, de azért nem árt odafigyelni a lefolyók rendeltetésszerű használatára.

Bízd profikra a duguláselhárítást Budapesten és Vecsésen is!

Tudjuk persze jól, hogy milyen kétségbeejtő tud lenni egy koszos vízzel teli mosdókagyló látványa (a WC-ről nem is beszélve).

Mégis, nagyon fontos, hogy az ilyen esetekben is meg tudd őrizni a hidegvéred, és ne ess neki otthoni praktikákkal a dugulásnak.

A lefolyótisztító szerek bizonyos helyzetekben sikeresen feloldhatják a dugulást, azonban ennek a szöges ellentétét is képesek kiváltani, és úgy megkötni az elzáródást, hogy már csak kivágni lehessen a csőből.

Ha nem szeretnéd, hogy ez bekövetkezzen, akkor csupán annyi a dolgod, hogy felvedd velünk a kapcsolatot, és tapasztalt kollégáink rövid időn belül megérkeznek hozzád a legprofibb eszközökkel!

Akár Budapesten, akár Pest megye bármely más részén, pl. Vecsésen lenne szükséged duguláselhárításra, ránk számíthatsz!

Kérj visszahívást itt!