Profi duguláselhárítás Dunakeszin is, tapasztalt csapattal, profi eszközökkel

Profi duguláselhárítás Dunakeszin is, tapasztalt csapattal, profi eszközökkel

Valószínűleg neked is volt már szerencséd megtapasztalni a lefolyóban keletkező dugulás okozta kellemetlenségeket.

Ide tartozik például, amikor a vízcsőben kialakult elzáródás miatt áll a víz a zuhanytálcában, vagy amikor a WC-ben rendre viszontlátjuk azokat a dolgokat, amiket leginkább el kellett volna nyelnie a lefolyónak.

Ezek látszólag nem komoly problémák, hiszen egy kis lefolyótisztító szer, vagy egy pumpa könnyedén segíthet a helyzeten, ahhoz pedig nem kell szakembert hívni.

Néhány esetben valóban orvosolhatjuk a dugulást ezekkel a házi praktikákkal, azonban arra is van esély, hogy sokkal nagyobb kárt okozunk, mint az eredeti volt.

Éppen ezért, ha az alábbi vészjósló jeleket tapasztalod, hívj inkább szakszerű segítséget!

Hogyan keletkezik a dugulás?

A lefolyócső elzáródásának – köznapi nevén dugulásnak – temérdek oka lehet.

Mivel ugyanis más-más funkciót töltenek be az otthonunkban lévő vízvezetékek, így másfajta terhelést is kell kiállniuk:

  • A zuhanyzó, vagy a kád lefolyóinak el kell viselnie azokat a szennyeződéseket, amelyeket a testünkről lemosunk, az előszeretettel összegubancolódó hajszálakról nem is beszélve.
  • A kézmosónak is hasonló próbát kell kiállnia, mint az előbb említett fürdőszobai rokonainak: annyi különbséggel, hogy itt akár olyan anyagoktól is meg szoktuk magunkat tisztítani, amelyek nem igazán tesznek jót a lefolyó egészségének (pl. festék és egyéb építési anyagok).
  • A konyhai mosogató legádázabb ellensége a zsíros ételmaradékok csoportja, bár erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ezáltal pedig a lefolyó néha alulmarad a küzdelemben.
  • A WC esetében mértéktelen mennyiségű papír tud duguláshoz vezetni, valamint az olyan nem odaillő dolgok, mint például az ételmaradék, vagy az intim tisztálkodási termékek.

Megelőzés és szakszerű segítség

Megelőzés és szakszerű segítség

Amennyiben semmiképp sem szeretnénk látni vízszerelőt otthonunkban, a legjobb, amit tehetünk, az a lefolyószűrő alkalmazása.

Egy kellőképpen sűrű szűrő használata ugyanis képes megakadályozni, vagy legalább késleltetni az elzáródás kialakulását, noha az apró, mikroszkopikus és kémiai szennyező anyagok ellen nem igazán hatékonyak.

Az sem árt, ha nem juttatunk nem odaillő tárgyakat vagy anyagokat az egyes lefolyókba.

A WC például az általános tévhittel ellentétben nem képes mindent maradéktalanul eltüntetni, és kimondottan nem szereti a szilárd, nagyobb méretű tárgyakat.

Arra az esetre pedig, amikor már kialakult a dugulás, vagyis vagy csak csordogál lefelé a víz, vagy pedig nem is megy le egyáltalán, semmiképp ne ess pánikba!

A pumpa megér egy próbát, noha az leginkább kezdetleges elzáródások esetén szokott hatásos lenni.

Csőgörénnyel pedig egyáltalán nem tanácsos nekilátni a duguláselhárításnak, mert könnyen falbontás lehet a vége a rögtönzött műveletnek.

Keress fel inkább bennünket, és gyorsan megszabadítunk a dugulástól!

Miben tud segíteni neked profi csapatunk?

Ha minden óvintézkedésed ellenére végül mégis dugulással találod magad szembe, akkor nem árt minél előbb profi segítséget kérni.

A vízszerelés ugyanis nem gyerekjáték, így nem érdemes pusztán házi praktikákra, valamint a saját ügyességünkre bízni a dolgot.

Tapasztalt kollégáinknak is évekbe tellett, mire elsajátították a szakma fortélyait, így valószínűleg, te sem egy fél órás szerelés alatt fogod megtanulni a duguláselhárítás csínját-bínját.

Fordulj hozzánk bizalommal, akár Dunakeszin, akár Pest megye más pontján lenne szükséged duguláselhárításra!

Kérj visszahívást itt!