Duguláselhárító képzett csapattal, profi eszközökkel Budapesten és Pest megyében

Duguláselhárító képzett csapattal, profi eszközökkel Budapesten és Pest megyében

A számos háztartási gikszer között, ami bármelyik nap megtörténhet akár Veled is, kétségkívül a dugulás az egyik legkellemetlenebb.

És nem csak azért, mert olykor jelentős kosszal, bűzzel is járhat, hanem mert akár teljesen ellehetetlenítheti a mindennapi életet; éppen ezért az ilyesmi a lehető leggyorsabban megoldásért kiált.

Ám pontosan ez a gond: amíg el nem hárul a dugulás, addig nélkülöznünk kell akár csak az egyik lefolyó használatát, rosszabb esetben teljes egészében a vízhasználatot, ami szinte lehetetlen.

Ilyenkor kerülnek elő a pánikmegoldások, házi praktikák annak reményében, hogy legalább egy kicsit tudjunk javítani a helyzeten, és kibírjuk valahogy addig, amíg meg nem érkezik egy szakember.

Azonban ez olykor több kockázatot rejt magában, mint amennyi sikerrel kecsegtet.

Elmondjuk hát, miért hozzánk fordulj inkább azonnal, ha duguláselhárítóra van szükséged, és ne próbáld a problémát magad orvosolni!

A dugulás csalhatatlan jelei

A dugulás csalhatatlan jelei

Dugulás és dugulás közt is van különbség, ez tagadhatatlan.

Előfordul, hogy még együtt lehet vele élni ideig-óráig, máskor viszont olyan hirtelenséggel és intenzitással üt be, ami azonnali segítséget igényel.

Valószínűleg Te is azt tapasztalod, hogy valami nincs rendben, mert mutatkoznak jelei a kialakulóban lévő, vagy már meglévő dugulásnak.

Ezeket különösebben nem szükségszerű részletezni, ám a teljesség kedvéért mindenképpen érdemesnek tartjuk megemlíteni:

 • a lefolyóban egyre lassabban távozik a víz,
 • a háztartási gép (mosógép, mosogatógép) túlcsordul, vizet enged ki magából,
 • kellemetlen szagok jönnek fel a lefolyóból, túlfolyóból,
 • sőt, ami a legrosszabb, lehúzást követően csak gyűlik a víz a WC-ben, de lemenni nem akar.

Ezek némelyike igen nagy riadalmat tud okozni, pláne akkor, ha szennyvízről van szó, hiszen senki sem szeretné, hogy a konyhája, fürdőszobája tocsogjon a bűzös löttyben.

Előkerülnek a vészmegoldások

Ha dugulást, netán teljes elzáródást tapasztalunk, értelemszerű, hogy elsőre kicsit megijedünk, felmegy az adrenalin-szint, és ilyenkor hajlamosak vagyunk kapkodni.

Azonnal nyúlunk a pumpa, vegyszer, csőgörény után, remélve, hogy gyorsan és egyszerűen sikerül a dolgot legalább időszakosan megoldani.

Ám ezek nem feltétlenül célravezetőek, sőt, bizonyos esetekben nagyobb kárt is okozhatunk, mint amekkora már eleve fennáll.

Nem megrémíteni szeretnénk természetesen, de jobb, ha tudod, hogy a meggondolatlan cselekvés következményekkel járhat.

Bizonyos vegyszerek ugyanis adott körülmények között nemhogy lazítanák vagy megszüntetnék a dugulást, hanem egyenesen megkötik azt, egy betonkeménységű dugót hozva létre.

Ilyenkor pedig csak a bontás és az érintett szakasz kivágása segít, nincs az az eszköz vagy szer, ami meglazítaná.

A duguláselhárító acélspirállal, azaz csőgörénnyel is hasonló a helyzet: ha nem gyakorlott személy kezeli, könnyen beragadhat, és szintén csak a bontás marad, mint opció.

Talán a háztartási pumpa a legkíméletesebb, azzal szerencsés esetben tudsz lazítani a duguláson, de sok sikert ne várj.

Miért fordulj inkább hozzánk, szakértőkhöz?

Miért fordulj inkább hozzánk, szakértőkhöz?

Annak érdekében, hogy egyrészt elkerüld az esetleges további károkat, másrészt minél gyorsabban kapj hatékony megoldást a problémádra, azt javasoljuk: már a dugulás első jeleinél fordulj hozzánk, és hívj minket telefonon, vagy kérj visszahívást!

Több mint 30 éve foglalkozunk gáz, fűtés-, és nem utolsó sorban vízszereléssel, melynek a dugulások elhárítása is szerves részét képezi.

És amellett, hogy munkatársaink jelentős szakmai háttérrel és sokéves gyakorlattal rendelkeznek, olyan professzionális eszközöket is bevetünk az eredmény érdekében, mint

 • a nagynyomású WOMA pumpa,
 • a profi duguláselhárító spirál,
 • sőt, adott esetben csőkamerázást is alkalmazhatunk!

Ez utóbbi igen komoly fegyvertény, ugyanis akár mélyen, például csatorna kifolyócsőben kialakult dugulásokat is fel tudunk térképezni, és félméteres pontossággal meghatározni!

Így csak annyit kell bontani vagy felásni, amennyit feltétlenül szükséges, elkerülve ezzel a felesleges rombolást.

Nagyon fontos a megelőzés!

Nagyon fontos a megelőzés!

Annak érdekében, hogy ne kelljen kellemetlen helyzetbe kerülnöd, illetve ne legyen szükség gyors beavatkozásra, érdemes betartani néhány szabályt, melyekkel jó eséllyel elkerülheted a dugulások kialakulását.

Illetve, ha teljes mértékben elkerülni nem is tudod, de a segítségükkel lassabban alakulnak ki, és könnyebb őket később elhárítani.

Tanácsaink tehát a következők a hatékony megelőzéshez:

 • Mindig használj szűrőt a különböző lefolyókban!
 • Vigyázz, hogy ne kerüljön a lefolyóba haj, szőr, szöszök!
 • A mosogatóba, hacsak nincs konyhamalacod, ne kotorj ételmaradékot!
 • A WC szintén nem alkalmas a zsíros, darabos ételmaradékok eltűntetésére!
 • Vattakorongot, fültisztítót, női higiéniai termékeket, pelenkát, rongyot még csak véletlenül se húzz le a WC-n!
 • Továbbá figyelj oda, hogy gyermeked se tudjon szilárd tárgyakat, játékokat, egyebeket lehúzni!
 • És végül, használj mindig megfelelő zsíroldó-képességű mosogató- és tisztítószereket!

A folyamat nem mindig megelőzhető, de kezelhető!

A folyamat nem mindig megelőzhető, de kezelhető!

Sajnos az a helyzet, hogy mind a tisztálkodással, mind a főzéssel, mosogatással, takarítással kerülnek olyan dolgok a lefolyókba, amik képesek dugulást okozni.

A zsírok, olajok, haj- és szőrszálak, lehámlott bőrlemezkék, por és szöszök elkezdenek letapadni a cső falán, és egy folyamatosan megvastagodó réteget képeznek.

Ha ez a réteg már annyira masszív, hogy jelentősen lecsökkenti a csőátmérőt, vagy teljesen el is zárja, akkor beszélhetünk dugulásról.

A megelőző intézkedések mellett határozottan javasoljuk még, hogy évente legalább egyszer hívd ki szakembereinket, és végeztesd el velük a szakszerű tisztítást, elhárítást!

Hidd el, sokkal jobb ezen rendszeresen túlesni, mintsem kapkodva megoldást keresni, amikor már megtörtént a baj.

Hívd duguláselhárító szakembereinket!

WC dugulás >>>

Ha egyszer eldugul a WC, akkor a pumpálás már nem sokat segít. Összegyűjtöttük neked, hogy miért bízd inkább profira a hibaelhárítást!

Duguláselhárítás Dunakeszi >>>

Szakszerű duguláselhárításra bárhol szükség lehet, Budapesten éppúgy, mint Dunakeszin. Itt megtudhatod, miért tanácsos profikat hívni, ha nem megy le a víz a lefolyóban.

Duguláselhárítás >>>

Ha elzáródás keletkezett valamelyik csőben, lefolyóban, az alaposan meg tudja keseríteni az életedet. Ha duguláselhárításra van szükséged, hívj minket bizalommal, és megyünk!

Duguláselhárítás Csepel >>>

Ha elzáródás keletkezett valamelyik csőben, lefolyóban, az alaposan meg tudja keseríteni az életedet. Ha duguláselhárításra van szükséged, hívj minket bizalommal, és megyünk!

Duguláselhárítás Újpest >>>

A dugulás, ha súlyos, komoly problémákat tud okozni. Ha gyors és hatékony duguláselhárítást keresel Újpestről, akkor hívj minket, kérj visszahívást!

Duguláselhárítás X. kerület >>>

A lefolyók eldugulása abszolút mindennapos jelenség, nálad is bármikor kialakulhat. Szakszerű duguláselhárításért keress minket a X. kerületből is!

Duguláselhárítás Vecsés >>>

A duguláselhárítás mindenhol elkerülhetetlen, még Vecsésen is, hogyha egyre nehezebben megy le víz a lefolyóban. Milyen esetekben érdemes profikhoz fordulni?

Duguláselhárítás Gyál >>>

Ha nehezen, vagy egyáltalán nem akar távozni a víz a lefolyóból, érdemes profikra bízni a szerelést. Hívj minket duguláselhárításért Gyálon!

Ha profi duguláselhárítóra van szükséged Budapesten vagy Pest megyében, hívj minket bármikor!

Úgy érzed, hogy egyre nehezebben távozik a koszos víz otthonod valamelyik lefolyójában?

Netán már kész a baj, és olyan szintű a dugulás, hogy se fel, se le?

Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne ess pánikba, és ne kezdj el kísérletezni, beleönteni mindenféle vegyszert!

Hívj minket, gyakorlott és felkészült profikat, akik házhoz megyünk, és tudásunk legjavát latba vetve igyekszünk a lehető leggyorsabban és leghatékonyabbal elhárítani a helyzetet!

Ne bízd a dolgot kóklerekre, hanem fordulj hozzánk, veterán szakemberekhez!

Keress minket a hét bármely napján, vagy kérj visszahívást az oldalunkon található adatlap kitöltésével!

Kérj visszahívást itt!