Csőtörés történt a lakásban? Akkor ránk van szükséged!

Csőtörés történt a lakásban? Akkor ránk van szükséged!

Tisztában vagyunk vele: a csőtörés egy igazi rémálom mindenki számára, ami már bőségesen elég a nyugodt hétköznapokból való kizökkenéshez.

Sokak tehetetlenül állnak egy ilyen esettel szemben, és fogalmuk sincs, hogyan is lehetne orvosolni a helyzetet.

De ennek a kellemetlen állapotnak nem kell napokig, de talán még órákig sem tartania, ha minél előbb megtalálod a megfelelő szakembereket, akiknek ez egy rutinfeladat.

A csőtörés számodra jó eséllyel a megtestesült káosz, de számunkra csupán egy már sokat látott probléma, melyet a lehető legkevesebb kellemetlenséggel oldunk meg.

Hidd el, ha csak a legkisebb árulkodó jelét is látod annak, hogy a lakhelyeden csőtörés történt, akkor kár tovább várnod, és a legjobban azzal jársz, ha segítséget kérsz tőlünk!

Hadd végezzék a profik a dolgukat, és így Te minél előbb visszazökkenhetsz a jól megszokott otthoni kényelmedbe!

Szeretnéd még időben felismerni a csőtörést?

Egyvalami biztos: komoly szívességet teszel magadnak, ha a lehető leghamarabb sikerül leleplezned ezt a sokszor alattomos hibát.

Ha csőtörés történik, és ha az még sokáig rejtve marad, az valószínűleg anyagilag is nagyobb terhet fog jelenteni a számodra.

Arról nem is beszélve, hogy a javítási munkálatokat is megtöbbszörözheti egy lappangó csőtörés, ami aztán végképp nem hiányzik az életedből.

Az is megeshet, hogy a Nálad történő hiba az alattad lévő szomszédodnál okoz károkat, szóval, ha törekszel a jó viszonyra, jobb előbb rábukkanni a problémára.

Egy meghibásodás, még ha annak csak apró következményei is vannak kezdetben, bizony könnyedén elfajulhat, és akkor már igazán komoly közbeavatkozásra lesz szükség, hogy semlegesíteni lehessen azt.

A csőtörés jelei, melyeket Te is észlelhetsz!

A csőtörés jelei, melyeket Te is észlelhetsz!

Komoly gyanúra ad okot, ha vizesedik a falunk, és ezt nem is olyan nehéz észrevenni, feltéve, ha nem takarja el valamilyen burkolat, szekrény vagy kanapé.

Ezért érdemes időközönként a bútorok mögé is benézni, nehogy pont takarásban legyen a nedves rész.

Továbbá, ha csökkenő víznyomást tapasztalsz a lakásban, és a csapokból gyengén folyik a víz, az szintén csőtörésről árulkodik, és érdemes mielőbb szakértőkhöz fordulni.

A törés lehetőségével akkor is számolni kell, ha vízszámlánkra olyan magas összeg kerül, ami teljesen indokolatlan, és egyáltalán nem tükrözi háztartásunk valós fogyasztását.

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos időben cselekedni, ha a fentiek közül bármelyiket is tapasztalod!

A csőtörés több olyan okból is következhet, melyekről nem is Te tehetsz!

A csőtörés több olyan okból is következhet, melyekről nem is Te tehetsz!

A csőtörés egyik leggyakoribb előidézője maga az idő.

Ez sajnos az igazán jól megtervezett csővezetékekre is vonatkozik, így ha ilyen van a lakóingatlanunkban, még akkor sem zárhatjuk ki teljesen ennek a balszerencsének a lehetőségét.

Idővel ugyanis a csöveket kikezdi a korrózió, melynek a következménye természetesen roncsolódás lesz.

Bizonyos esetekben emberi tényezőkre vezethető vissza a probléma, hiszen megesik, hogy a kivitelezők egész egyszerűen trehány munkát végeztek a csővezetékekkel, és úgymond, bele volt kódolva a meghibásodás.

Jól tudjuk, ezek rajtad kívül álló okok, és közben mégis Te vagy az, aki elszenvedi ezt az egészet.

Ezen az igazságtalanságon nem tudunk változtatni, de gyors és lelkiismeretes munkával kijavítjuk a csővezetékben jelentkező hibát.

Tekintsük át kicsit részletesebben is, mik okozhatnak csőtörést!

Korrózió: a csővezetékek átka

Ha a csővezetékünk régi és vasból készült, akkor a víz hatására bizony előbb vagy utóbb, de megjelenik a rozsda, ami tovább terjed.

Nem túl nehéz kitalálni, mi következik ebből: a csövek elvékonyodnak, és annyira gyengévé válik a szerkezetük, hogy egyszer csak feladják, és kilyukadnak vagy elrepednek.

A rozsdamentes acélból épült vízvezetékkel ez nem fordulhat elő, de sajnos sok olyan lakóingatlan van még, ahol elmaradt a régi vezetékeknek a cseréje.

Ez elsősorban a rozsdamentes acél magas ára miatt van, bár a műanyag is alternatíva lehet, ami már sokkal megfizethetőbb.

A fagy megjelenése szintén árthat a vízcsőnek

A víz térfogata jelentősen megnövekszik, mikor megfagy, és ennek sajnos súlyos következményei lehetnek a vezetékeinkre.

Ez ellen persze lehet védekezni, például a csövek megfelelő szigetelésével, de ha azt nem végezték el elég alaposan a kivitelezők, akkor később bizony lehet ilyen jellegű gondunk.

A víz térfogat-növekedésének nem fog tudni a csővezeték ellenállni, és a szerkezetében olyan szintű roncsolódás következik be, mely egyenes utat enged a csőtörés számára.

Kivitelezési problémák

Kivitelezési problémák

Sajnos az is gyakori eset, hogy a csőrendszerek megépítése során valamilyen hibát vétettek, ami miatt a víz kiszivárog a rendszerből.

Az ilyen gikszerek egyik legjellemzőbbje az, mikor a csövek méretezése során elszámoltak valamit, és emiatt azoknak az összeillesztése távol esik a tökéletestől.

Egy ilyen csőrendszer a legjobb esetben is csak egy ideig működhet, és aztán a víz utat tör magának kifelé.

Az is megesik, hogy a fittingek túl gyengén vagy szorosan lettek meghúzva.

Az első esetben a víz egyszerűen kiszivárog, míg a második esetben a csatlakozás könnyen megsérülhet, ami szintén szivárgást idéz elő.

Csőtörés történt az otthonodban? Csak bízd ránk, mi megoldjuk!

Vizesedik a falad, és akárhányszor oda nézel lelombozódsz?

Nem jön rendesen a víz a csapokból?

Esetleg olyan magas volt a legutóbbi vízszámlád, hogy az már botrányos?

Elég valószínű, hogy csőtörés történt a lakásban, de ahelyett, hogy elkeserednél, inkább legyél minél hamarabb túl rajta!

Jelezd felénk a problémádat és hívd telefonszámunkat a hét bármely napján, vagy az adatok megadásával kérj tőlünk visszahívást és mi rövidesen felkeresünk Téged, hogy a lehető leggyorsabban hozzáláthassunk a feladathoz!

Kérj visszahívást itt!