Csatornázás – Ahogy a profik csinálják

Csatornázás – Ahogy a profik csinálják

A csatornázás tipikusan egy olyan terület, melynek a fontosságára csak akkor döbbenünk rá, ha az valamilyen okból kifolyólag már nem képes megfelelően ellátni a feladatát.

Ilyenkor mindenkiben tudatosul, milyen szintű kényelmet is jelent egy szakszerűen kiépített csatornarendszer, és ha abban hiba jelentkezik, jellemzően kezdetét veszi a kétségbeesés és a kapkodás.

Talán Te is így jártál, és ezért olvasod most ezeket a sorokat.

Megértjük, ha eddig nem sok figyelmet fordítottál erre a területre, hiszen miért is tetted volna, mikor minden tökéletesen működött mostanáig?

Nem csoda, ha úrrá lett rajtad az idegeskedés, hisz valószínűleg nincs olyan rálátásod erre a területre, mint a mi szakembereinknek, de szeretnénk megnyugtatni: minden ehhez kapcsolódó meghibásodást képesek vagyunk kiküszöbölni.

Természetesen nemcsak a gondok elhárításában, de új csatornarendszerek kiépítésében is komoly rutinnal rendelkezünk, melyek minden felállított követelménynek képesek megfelelni.

Mi tartozik a csatornázáshoz?

Mi tartozik a csatornázáshoz?

A többség a földalatti szennyvízelvezetőkre asszociál, mikor ezzel a fogalommal találkozik, ami bár nem hiba, de mégsem fedi le teljesen a valóságot, hiszen a csatornák alatt nem csak ezt értjük.

A csatorna meghatározása tömören a következő: egy olyan rendszer, melynek feladata valamilyen áramlás szabályozása.

Ez az áramló közeg nem feltétlenül csak folyadék lehet, hiszen légcsatornákról is beszélhetünk, melyek tovább árnyalják a képet.

De akármilyen típusról is beszéljünk, ezek olyan rendszerek, melyek nehezen elérhetőek, és ha valamelyik pontján meghibásodás történik, akkor a szakértelem nélkülözhetetlen a probléma lokalizálásához és semlegesítéséhez.

Vegyük át röviden, milyen csatornákról is beszélhetünk, ha egy háztartásról van szó!

A szennyvíz elvezetését működtető csatorna

Úgy hisszük, ennek fontossága nem igényel részletes magyarázatot, hisz nem kell különösebb képzelőerő annak belátáshoz, hogy milyen szörnyen kellemetlen is lehet, ha a rendszer képtelen ellátni tovább a feladatát.

A legtöbbünk számára teljesen valószerűtlennek hat egy olyan környezetben élni, ahol a szennyvíz elvezetése nem megoldott, pedig sajnos léteznek ilyen helyek.

Ilyen esetben emésztőgödör használata szükséges, mely higiéniai és kényelmi szempontból is jócskán elmarad a szennyvízelvezetőtől, hiszen az rácsatlakozik a központi csatornára, így biztosítva a szennyvíz irányított elfolyását.

Sajnos az elvezető csatornák sokszor nehezen hozzáférhetők, emiatt, ha azok eldugulnak és meghibásodnak, akkor a javításuk csak profi közbeavatkozással lehetséges.

Ha a szennyvíz csatorna megfelelően el van látva tisztítónyílásokkal, azaz minél nagyobb távolság esetében minél több van, akkor könnyebben elérhetővé válik, ha azt tisztítani vagy javítani kell.

Az általunk tervezett, épített és bekötött szennyvízelvezető csatornák is ilyenek, így a későbbiekben nem lesz szükséges komolyabb ásásra ahhoz, hogy azok hiba esetén elérhetővé váljanak.

A csapadékot elvezető csatorna

A csapadékot elvezető csatorna

Az esővíz-elvezető csatornáról sem árt némileg beszélni, hiszen annak szakszerű kiépítése és javítása szintén kardinális kérdés egy lakóingatlan és annak lakói szempontjából.

A csapadék megfelelő elvezetése alapvetően azért fontos, mert megfelelő szabályozás hiányában az épülethez tartozó talaj szerkezete jelentősen fellazulhat, melyből sok későbbi probléma adódhat.

A csapadékvíz-elvezető csatorna segítségével a folyadékot egy adott helyre irányíthatjuk.

A folyadék elvezetésének a végcélja változó lehet.

Jellemző megoldás, hogy az összegyűjtött csapadékot a központi csatornára csatlakoztatják rá, de ha nincs is direkt csatlakozás, akkor is úgy van kialakítva, hogy a kiengedett víz oda folyjék.

Egy másik lehetőség, hogy az elvezető csatornából egyszerűen a szabadba kerül a víz, egy, a lakóingatlantól távolabbra eső helyen.

A harmadik opció a leggazdaságosabb: az összegyűjtött esővizet tárolókba irányítja a rendszer, így az felhasználhatóvá válik a későbbiekben a kert öntözéséhez.

Mivel nyitott rendszerről van szó, ezért könnyedén eldugulhat, „köszönhetően” a leveleknek és egyéb oda nem illő behulló dolgoknak.

Légcsatorna-rendszer

Légcsatorna-rendszer

Ez a megoldás akkor kerül előtérbe, mikor egy nagyobb térnek, illetve több helyiségnek szeretnénk szabályozni a hőmérsékletét egyetlen nagyobb teljesítményű klímával.

A légcsatornák nélkül ugyanis hiába áll a rendelkezésünkre egy nagyobb munkabírású légkondicionáló, nem leszünk képesek a kívánt eredményt elérni.

Ennek a rendszernek a tisztítása és javítása elengedhetetlen, és nem csak a hőszabályozás hatékonysága miatt, de a saját egészségünkre nézve is!

Por, piszok és egyéb szennyeződések kerülhetnek a légcsatornákba, melyek elduguláshoz vezetnek.

A másik probléma az ott megtelepedő gombák, melyek a légáramba kerülve a lakók egészségére is károsak.

Lakóépületek esetén úgy építik ki ezeket a rendszereket, hogy a csövek ne legyenek láthatók, mert így esztétikus marad a lakhely, másrészről viszont megnehezíti a légcsatorna tisztítását és javítását, de a profi szakemberek számára ez könnyen áthidalható nehézség.

Ha egy komolyabb klímaberendezés vásárlásán gondolkozol, amivel szeretnéd az egész házat hűteni és fűteni, ahhoz professzionális légcsatorna-hálózatra is szükséged lesz, melyet mi kiépítünk Neked!

A csatornával kapcsolatos feladatokat is ránk bízhatod!

Szennyvíz csatorna >>>

Egy jól működő szennyvíz csatorna nélkül elképzelhetetlen, hogy maximálisan komfortosan éljünk. Itt megtudhatod, hogy miért érdemes szakembereinkhez fordulni.

Csatornatisztítás >>>

A dugulást, a szennyvízvisszafolyást, vagy a csatornacső elzáródását nem lehet félvállról venni. Összegyűjtöttük neked, hogy házi praktikák helyett miért bízd inkább profikra a csatornatisztítást!

Csatornakamerázás>>>

Valódi rémálom, mikor dugulás keletkezik a csatornacsőben, és csak körülményes feltárással lehet hozzáférni. Ezt kerülheted el a csatornakamerázás segítségével!

Csatornázás a legmagasabb szakmai szinten

Csatornázás a legmagasabb szakmai szinten

Akár egy új csatornarendszer kiépítésére, vagy akár már egy meglévő javítására van szükség, nyugodtan ránk bízhatod a feladatot!

Szennyvízelvezető csatorna, esővíz-elvezető csatorna vagy légcsatorna-hálózat?

Cégünknek minden típusra megvannak a megfelelő szakemberei, akiknek a legmodernebb eszközök állnak a rendelkezésükre a valóban tökéletes munka elérésének érdekében.

Sok éve vagyunk jelen a piacon, és már mindent láttunk, ami csak felmerülhet a csatornázással kapcsolatban, így bármilyen ehhez kapcsolódó kihívást is állíts felénk, tudni fogjuk, hogy mi a legjobb megoldás.

Vedd le magadról a terhet, és bízz ránk minden csatornázással kapcsolatos teendőt!

Hívj minket a hét bármely napján, vagy kérj tőlünk visszahívást!

Ehhez csupán az adataid megadására van szükség, melyet követően mi rövidesen keresni fogunk, hogy a további részletek átbeszélésre kerülhessenek!

Kérj visszahívást itt!